Zutphen focust op duurzaam

Zutphen staat vooraan wat betreft Cleantech. Dat ziet u terug in de grote hoeveelheid innovatieve en groene bedrijven, die bijvoorbeeld van afvalstoffen grondstoffen maken of energie-efficiënte oplossingen bedenken. Zutphen stimuleert circulaire economie en is dé ideale broedplaats voor Cleantech-ondernemingen.

Zelf energie besparen? - Wij helpen graag mee

Lagere energiekosten door energiebesparing? Een sterkere concurrentiepositie en een hogere toekomstwaarde door energie-efficiënt ondernemen? Parkmanagement Zutphen en VNO-NCW Stedendriehoek slaan samen met de gemeente Zutphen de handen ineen om het energieverbruik te verminderen. Als ondernemers kunt u gebruik maken van verschillende diensten en regelingen om zelf duurzamer te worden en kosten te besparen: MKB Energy CheckUp, DOE Scan en SDE+ Subsidies.

MKB Energy CheckUp

MKB-ondernemers in Zutphen kunnen gebruik maken van de gratis MKB Energy Checkup waarmee tot wel 30% bespaard kan worden op energiekosten. MKB Energy CheckUp voorziet in een online scan, benchmarkgegevens, advies en informatie over energiebesparingsmaatregelen. De scan is geschikt voor kantoorpanden in het midden- en kleinbedrijf én voor gebouwen in de horeca, dienstverlening, food, non-food en retail met een energieverbruik onder de 50.000 kWh. Er wordt een eigen bijdrage van €50 gevraagd.

Naar de website

DOE Scan

Met de Duurzaam Ondernemen en Energie Scan krijgt u inzicht in de manier waarop u de concurrentiepositie van uw bedrijf kunt verbeteren door duurzaam te ondernemen. Daarnaast krijgt u gedetailleerd inzicht in de maatregelen waarmee u uw energiekosten kunt verlagen. De scan is geschikt voor bedrijven met een energieverbruik tussen de 50.000 en 200.000 kWh per jaar. Er wordt een eigen bijdrage van €100 gevraagd.

SDE+ subsidies

Ondernemers die echt energie-efficiënt willen ondernemen kunnen gebruik maken van duurzame opwekking. Het maken van zonnecentrales op de grotere daken van ondernemingen is dankzij de SDE+ subsidies namelijk rendabel voor ondernemers. Wanneer gewenst brengt de gemeente Zutphen ondernemers in contact met PM Energy en Sparkling Projects om samen naar de mogelijkheden voor duurzame opwekking voor uw bedrijf te kijken.

Wilt u meer informatie of gebruik maken van een van bovenstaande onderdelen?

Neem contact op met het projectteam via energiebesparing@zutphen.nl

Zonnepanelen De Mars